A különleges, nem hétköznapi háziállatok világa

A háziállatok világában bár a kutyák és macskák dominálnak, számos más különleges állat is meghódítja az emberek szívét. Sokan olyan egyedi társat keresnek, melyek külsejükkel, viselkedésükkel és különleges igényeikkel tűnnek ki.

A menyétek például játékosak, intelligensek és barátságosak. Mivel aktívak fontos, hogy megfelelő terep álljon rendelkezésükre a mozgáshoz. Az afrikai sivatagokból származó fürge rókák is rendkívül érdekesek, szeretik a hűvös, sötét környezetet, így speciális tartási igényeik vannak. A törpenyúl egy másik kedvelt választás, kis mérete és barátságos természete miatt sokan szeretik őket lakásban tartani. Az éjszakai életmódot kedvelő szíriai aranyhörcsögök pedig sokunknak ismerősek lehetnek, jellemzően békések, de szeretik az egyedüllétet.

Ugyan sok állat, mint például egyes majmok vagy nagyobb ragadozók tartása szigorú szabályokhoz kötött, mégis vannak, akik hosszú utánajárás és engedélyek beszerzése után tarthatnak otthonukban efféle jószágokat. A hüllők kedvelői gyakran választanak különleges teknősöket, kaméleonokat, gyíkokat vagy kígyókat. Ezen állatok gondozása speciális ismereteket és elhivatottságot követel. Az egzotikus madarak, mint a kakaduk, papagájok, kanárik vagy a tűzszárnyú pionírok szintén lenyűgöző és egyedi jelenlétet biztosítanak a házban.

Az afrikai tüskés sündisznó csendes és visszahúzódó, főként éjszaka mutatkozik aktívnak. Léteznek még további lenyűgöző kétéltűek, akik például vízi környezetben élnek. Sokak számára hátborzongató lehet, de a pókok és skorpiók is hódítanak az egzotikus állatok szerelmesei között. Ezen házi kedvencek tartása nagy odafigyelést és körültekintést igényel, alaposan utána kell nézni, hogy mit, hogyan kell csinálni, akár szakembert is érdemes megkérdezni.

Bármit is választunk, az egzotikus háziállatok nem csak örömet, hanem nagy felelősséget is jelentenek. Mielőtt egy ilyen állatot beszereznénk, alaposan informálódjunk róla, és készüljünk fel a speciális gondozási igényekre. Az sem mindegy például, hogy mit esznek, de ma már szerencsére számos állateledel webáruház értékesít különlegesebb állatok részére táplálékot.

Megjegyzések